2. Edzés – Workout Trainer

30 Sep

“Pain is TEMPORARY, QUITTING Lasts FOREVER.”

Mivel nem telhet el úgy nap, hogy ne csináljak valamit a célom elérése érdekében, reggel eldöntöttem, hogy elmegyek görkorizni Tapolcára.  Ám elég nagy eső volt itthon, úgyhogy inkább mégis amellett döntöttem, hogy itthon végzek gyakorlatokat. Mivel ahhoz igen kicsi a szobám, hogy fel-le ugráljak,vagy zumbázzak egy kicsit, inkább alami szolidabb mozgásfajtát választottam. Nem,nem anyújtás, azt majd este csinálom, hisz azcsak egy kis kiegészítő gyakorlat. Arra gondoltam, hogy letöltök egy alkalmazást az iPhone-omra, amiben zsírégető, izomnövelő, egyensúlyérzéket és hajlékonyságot fejlesztő mozdulatok vannak. Találtam is egy ilyet, a neve az hogy Workout Trainer. Még egyik rokom ajánlotta a nyáron, de mivel csak WiFi-vel végezhetők el a gyakorlatok, ami a  nyaralónkba nem igen akadt, le kellett törölnöm. Remélem most itthon sokat tudom hasnáli, leginkább akkor, amikor nincs lehetőségem kimenni másokkal futni, görkorizni, vagy edzésre.

Ebben az alkalmazásban az a jó, hogy saját adataidat megadva választ neked olyan nehzégű fokozatú edzéseket, amilyet te kiválasztottál az elején. amit én magamnak választottam erre a szép vasárnap délutánra, az egy hasizom fejlesztő gyakorlatokkal teli kis edzésprogram. Rengeteg féle olyan mozdulatsor taláható benne, ami az egész hasizmot átmozgatja. 15 perces, remélem ez még így eleinte elég lesz.  A neve pedig, ha valaki meg szeretné nézni, az All-Around Abs.  Most pedig az, hogy miket lehet csinálni ebben:

  • Rotating  Elbow Plank – az alaphelyzet fekvőtámasz, de nem akárhogy! A könyöködre kell támaszkodni,majd ebből a kiinduló helyzetből kell jobbra-balrafordulni, úgy, hogy ha jobbra fordulsz, akkor  ajobb keed emeled egyenesen a magasba.
  • Pelvic Tilts – hanyatfekvésbe vagy, térded pedig behajlítva a talajon. A hátadra és talpadra támaszkodva pedig kinyomod a csípőd.
  • Right Side Plank Dips – oldaladon fekszel, könyöködre támaszkodva, a másik kezed a csípődön. Felfelé  emelő mozgást végezzen közbe a csípőd. Ezt ismételd a másik oldaladon is!
  • Ab Curls – másnéven hasprés, kicsit nehezítve. annyival térünk el itt a megszokottól, hogy akarok végig a levegőben, szorosan az oldalad mellett, és ott is maradnak, az alaphelyzet pedig végig a föld felett van, csak a hátadat lehet letenni, a fejed mindig marad.
  • Plank Bird Dog – alaphelyzet fekvőtámasz, és először  a bal kezed emelkedik a jobb lábaddal, majd fordítva. Akik bátrak, belevihetnek egy kis fekvőt is a két oldal közben.
  • Ab Choppers – a kiindulás ugyan az mint a Pevic Tilts-nél, csak a kezedet a talajon magastartásban kell elhelyezned. Ezt követi a felülés az egyik oldalra majd elfordulsz, és lefekszel. Mindenzt nyútott kézzel csináld!

Nagyjából ezek a fontosabb gyakorlatok, remélem sokan kipróbáljátok majd!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: