Téli edzések

10 Nov

Vége van a nyárnak, a melegnek és a végtelen szabadidőknek. Bár ez nálam ár most se így volt, mint a legtöbb hozzám hasonló korúnál, mert n napi 2 edzésre jártam, minden nap 6-kor ketem, hogy odaérjek a tóra bringával. Páran azért vállalkoztunk arra, hogy kb. 17 km-t biciklizve jussunk el Mályiből Szirmán át a Csorba-tóra.És hiába voltfárasztó, érzem, hogy megérte, és nem bántam meg, hogy a szünetem 70 %-át edzéseel ésutazással kellett töltenem. Ez mostmár télen se változik, mert bejelentem, hogy hivatalosan is megkezdődtek a téli edzések, vagyis a TÉLI SZEZON. 

Jelentem, immáron végigtoltam 4 edzést keddtől kezdve. Rögtön kedden egy igen komoly úszásunk volt a Kemény Dénes Sportuszodában. Mivel én tavaly év végére elértem azt a szintet, hogy végig tudtam úszni gyorsúszásban az egész edzést, gondoltam, ez most se jelent majd nekem akadályt. Nem a faszt nem első 5 hosszom után majd meg pusztultam az úszástól és a bemelegítő többi részében már csak kapálóztam a víz felszínén. Nem nyújthattam valami kellemes látványt, de hát ez az igazság. az edzésünk komolyabb részére azért összeszedtem némileg magam, de egy igazi kínszenvedés volt számomra. Nem beszélve arról, hogy a kezdés este 8-kor volt, és fél 10-ig tartott. Még szerencse, hogy másnap nem mentem hajnali úszásra 6-ra, mert akkor már szerintem teljesen szétestem volna…

Image

 

Image

Szerdán drága edzőnk,Sanyibá az MVSC pályán tartott nekünk egy intenzív futóedzést. Annyira azért nem volt jó, mint amikor Sacival futunk, deazért elment.Sportolásnak mindenképp számított. Talán az eleje volt a legrosszabb, mert Cooper-test-et futottunk, annak érdekében, hogy kiderüljön rólunk, hogy az év végéhez viszonyítva mennyire vagyunk még lemaradva, ésha majd márciusban lefutjuk ezt újra, akkor szemmel is érzékelhető legyen a fejlődésünk. konkrétan az edző úr azt mondta, hogyha megtudom a 7 kört, azaz 2800 métert, akkor leszopja magát, de én mégse tudtam ezt hozni, mert 12 percalatt csak 2755 métert nyomtam le. Kezdetneknem is olyan rossz, viszont nem vagyok megelégedve vele, mert tavaly a győri fizikai felmérőn is ennyi körül futottam. De majd az idő mindent meggyógyít.

Image

 

Csütörtökön az eddigi állítólagos kedvencemen vettünk részt, a Kós-Kondin. Mindenféle hasznos dolgokban sajátíthattam el a tudásomat, és arra is rájöttem, hogy a nyár során igen elgyengültem, szóval épp itt az ideje helyrehozni Nagyon keményen dolgoztunk mi, nagytöbbség. Bár a tenyerem végül feladta a szolgálatot, annyira fájt és tiszta vörös lett. A képért katt az instagrammomra! (annakertesz) Viszont olyan élménybenvolt részem, amiben amiben márfél éve nem. Abban, hogy miközben csináltam a fekvenyomást illetve egyéb okosságokat, éreztem hogy fáj, de nem hagytam abba. Még a maximumon is túl tettem, mindig csináltam még egy kicsit hozzá.Csakmondogattam magamban, hogy na még egy kicsit,nincs sok hátra. Valahogy pedig sikerült, és ezért mostmár hivatalosan is ez a kedvencem!

Image

 

A pénteki edzés szerintem pedig kiérdemelte a legfárasztóbb és legizasztóbb díjakat. Bár amellett,hogy mérhetetlenül sok fekvőt és felülést csináltunk 50-esével, rengeteget szórakoztunk is. Szerencsére a hangulat ilyenkor mindig a toppon van, ez az azedzés, ahol legjobban összeér a csapat. Tornatermin van játék, meg ugrálás a szivacsokra, és ilyenkor mutatják meg a többiek, hogy ők mekkora jök valamilyen dologban, legyen az gyűrűvan korlát. Egyszóval az edzés mellett egy hatalmas buli is!

Egyébként két új nagy hírrel jövök még elétek. Az egyik, hogy iskolai felmérésen megugrottam a 135 centit magasugrásba,ami igen nagy szó, mert az éven igen gyászosan ment, és a személyes rekordom itthom amúgy is csak 130cm volt. Versenyen eddigi legjobban 140 cm volt.

A másik pedig, hogy  atesitanárom felkért, had tanítsa be nekem a felemás korlát tornagyakorlatát, amin udjátok így pörögni kell orrba-szájba. Így elképzelhető, sőtmár biztos, hogy részt fogok venni egy igazi tornaversenyen, méghozzá egy olyasmi gyakorlattal, amiket a profi tornászok is csinálnak! Oh my, I can’t wait!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: