Cuccok az edzőtáborra

18 Jan

Mivel már csak nyolcat kell aludnunk az edzőtáborhoz, ezért gondoltam összeszedem nektek azokat a dolgokat, amiket én felszerelésnek hívok, amikkel akár egy vad dzsungelben is túlélném vagy pedig valahol a fagyos Szibériában. Igen, ezek az én edzőtáboros dolgaim.

Mindnek előtt csak tisztázás képpen nyilván nem fogok részletezni mindent, hogy például hány darab sörtéje van a fogkefémnek, vagy milyen színű a cipőtalpam, de sok hasznos tanácsot tudok adni arra az esetre, ha olyan táborba/kirándulásra/nyaralásra mentek, ahol ezek hasznosíthatók lesznek.

-Minden egyes edzőtáborba két táskával illik menni. Az egyikbe a hagyományos ruhák mennek, a másikba pedig azok a fajták, amibe ténylegesen edzeni fogunk. Hogy ez miért jó? Mert amikor pakolod a cuccaid, átláthatóbban tudod ellenőrizni  a mennyiségüket, valamint az se előnytelen dolgo, hogy ha csak gyorsan fel kell kapnod valamit, akkor ne egy összemixelt helyről kelljen előkotornod a dolgokat. Ami pedig még ezeknél is fontosabb az az, hogy nem leszenk ilyen HALÁL szagúak a rendes ruháid.

– Akkor kezdem a szállásos ruhával, azaz azokkal, amiket úgy normális körülmények között hordunk, és nem akkor amikor épp a faggyal, hóval illetve esővel küzdünk hulla fáradtan és izzadtan. Ezeket végül is elég egyszerűen le lehet tudni, mivel kb. ugyanazok a dolgok kellenek, mint suliba, csak nem nagyon van itt szükségünk kiegészítőkre, sminkre, stb. Én a legjobbnak a melegítőt találom, mert kurva kényelmes és imádom. Ráadásul abba csak így simán el is lehet aludni, ha épp arra kerül sor. Kellenek pólók, meg sok-sok zokni, mert az se ritka hogy szana széjjel ázik a futások közben. Pulcsi minden mennyiségben, mert nem lesz túlzottan meleg odabenn.mivel a két szintből vagy a felsőt és az alsót nem vagy az alsót és a félsőt nem fűtik. Van egy edzés amit szabadidőnek szoktak hagyni, ilyenkor ki lehet menni, amihez azért vmi rendes cipő se árt. Általában vagy csizma vagy bakkancs, ami nem ázik be. Aztán innetől meg még azt lehet berakni amit csak megkívánsz. Na meg én csak így magamnak megjegyzem, hogy FOGKEFE. Eddig a legtöbb versenyre, edzőtáborra elfelejtettem elvinni, én pedig egyszerűen képtelen vagyok úgy élni, hogy nem mosok fogat, így a legközelebbi kisboltban beszerzek valami hasznosíthatót. Rendes fogkefe gyűjteményt hoztam össze az évek során.

– Nos az edzős cucc már kicsit se olyan egyszerű. Eddig mindig rendesen megszívtam, hogy kevés felsőt vittem, mivel valamikor meg se száradt meg ilyenek. Így idén rendesen felpakolom magam midnenféle jóval felülre. Viszek vagy 3 sportmelltartót, 3 aláöltözetet, ami nekem hansen lesz, de ha csak egy sima jó nedvszívó pamutfelsőt használsz, akkor az is oké. Pólók, amik hát is speciálisak vagy mi a fasz. Pl. ha a pulcsikat már felevetted és nem akarod ugyanazt hordani egész héten, akkor felveszel két hosszúujjút, meg rá egy pólót, és akkor az úgy rohadt menő:D Na de azért kéne vinni pulcsikat is. Én viszek egy Ilyen hosszút, aminek az ujja meg az alsó része is hosszú. Amúgy azt csak azért viszem el, mert annak annyira nagy az ujja, hogy abba szoktam törölni az orrom. Ja kajak kell papírzsepi is. Ha beraksz egy százassal, akkor az királyság már. na igen akkor felülre még ajánlatos egy vékony kesztyű, sapka sál, ami nekem nem sapka sál, hanem ilyen “nyaksál” becenécre hallgató dolog, ami ilyen szűk körsálnak flel meg, amit lehet egyben sál is, de a tetejét be lehet húzni és akkor sapka lesz belőle. Nagyon hasznos és imádom, mert nekem sapkát húzni az irtó nagy hajamra igen probléma. Akkor térjünk át alulra. Oda nem olyan nagy baj, ha nem hozol sok dolgot, én személy szerint két futónadrágot viszek, meg egy rövidet, hogy alávegyem a  hosszúnak, hogy a combom ne legyen jegesre fagyva, mire visszaérek. Zokni, most nem csak ilyen sima, hanem valami oylasmit, amit nem sajnálsz futni! tehát nem tud olyan könnyne szétcsesződni az orra és a sarka, stb. Csak annyi a nagyon lényege, hogy nem bokazokni legyen, mert egy rövid titokzokni és rövidebb szárú nadrággal futás közben jól tönkrevághatod a bokaizületeidet. Nem szerencsés, és végképp nem kellemes. Futócipőből pedig én két párt viszek, annak elkerülése érdekében, hogyha az egyik átázna, akkor nem abba a vizeske kelljen futnom, hanem legyek egy pót, ami száraz. Én csak délelőtti és délutáni cipőnek hívom ezeket!

-Vannak még ilyen alapvető fontosságok, mint pl. teelfontöltő, füles, melegítőtest (nálunk az tavaly nagyon bevállt, egy szobába be a fűtőtest, két ágy összetolva és azon aludtunk hatan) kellenek szendvicsek az első napra vacsoráig, és persze annak aki megteheti egy kis édesség sose árt!:)

Így körübelül ennyi az ami létszükséges egy táborozáshoz abban az esteben, ha ilyen Sanyibá-féle túlélőtáborról van szó!

with love, 

anna:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: